Sağlık

İftardan sonra mutlaka tüketin! Mide ve bağırsaklara iyi gelen çaylar!

İftar sofralarından sonra siyah çay tüketmek, vücutta su kaybına neden olabilir ve sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, su dengesini korumak için normal çay yerine bitki çaylarını öneriyorlar. İftardan sonra mide rahatlatmak isteyenler için tüketebileceğiniz mideye iyi gelen bitki çaylarını sizler için derledik!

REZENE ÇAYI

Gaz ve şişkinliği azaltma özelliğiyle bilinen rezene tohumları, sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olabilir. Rezene çayı, nefesi tazelemekle kalmaz, aynı zamanda sindirimi de kolaylaştırabilir.

Rezene Çayı Tarifi:

1 yemek kaşığı ezilmiş rezene tohumunu sıcak suyla demleyin.
Demleme işlemi için yaklaşık 5-7 dakika bekleyin.
Sonrasında çayı süzün ve sıcak olarak tüketin.

TARÇIN ÇAYI

Antimikrobiyal ve antiinflamatuar özellikleriyle tanınan tarçın, sindirimi destekleyebilir ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

Tarçın Çayı Tarifi:

2-3 parça tarçın çubuğunu kaynar suya ekleyin.
Yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
Ardından çayı süzün ve isteğe göre bal ile tatlandırın.

PAPATYA ÇAYI

Anti-inflamatuar özelliklere sahip olan papatya, sindirim sisteminin rahatlamasına ve sinirleri sakinleştirmeye yardımcı olabilir. Bu da sindirimi dolaylı olarak destekleyebilir.

Papatya Çayı Tarifi:

Bir poşet papatya çayını veya bir çay kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğini sıcak suya ekleyin.
Demleme işlemi için 5-7 dakika bekleyin.
Sonrasında çayı süzün ve sıcak olarak tüketin.

NANE ÇAYI

Nane, sindirim sistemi kaslarını rahatlatarak hazımsızlık, gaz ve şişkinlik gibi sorunların hafiflemesine yardımcı olabilir.

Nane Çayı Tarifi:

Taze veya kurutulmuş nane yapraklarını sıcak suya ekleyin.
5-10 dakika demleyin.
Ardından çayı süzün ve isteğe göre bal veya limon ile tatlandırın.

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil çayı, sindirimi kolaylaştırabilir ve mide bulantısını hafifletebilir. Ayrıca, sindirimi teşvik edebilir ve sindirim enzimlerini uyarabilir.

Zencefil Çayı Tarifi:

Dilimlenmiş zencefili kaynar suya ekleyin.
10-15 dakika kaynatın.
Çayı süzün ve isteğe göre bal ve limon ile tatlandırarak servis yapın.

haberkurtalan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Avcılar Escort
Mareşal Çakmak Escort
Kemal Türkler Escort
Emek Escort
Güvercintepe Escort
Sultanbeyli Escort
Çelebi Escort
İnönü Escort
Saraç İshak Escort
Cumhuriyet Escort
Feriköy Escort
Kılıçali Paşa Escort
Gülsuyu Escort
Fevzi Çakmak Escort
Hacıahmet Escort
Yeşilce Escort
Kültür Escort
Beykoz Escort
Kalyoncu Kulluğu Escort
Örnek Escort
Fenerbahçe Escort
Cumhuriyet Escort
Cevizli Escort
Koşuyolu Escort
Karlıktepe Escort
Yenişehir Escort
Çamlık Escort
Balat Escort
Adalar Escort
Yeniköy Escort
Atatürk Escort
Akfırat Escort
Namık Kemal Escort
Küçükbakkalköy Escort
Evliya Çelebi Escort
Şerifali Escort
Ahmet Yesevi Escort
Yayla Escort
Hasanpaşa Escort
Mecidiyeköy Escort
Ihlamurkuyu Escort
Darlık Escort
Tevfikbey Escort
Atatürk Escort